Kai kurių Lietuvos įmonėse pagamintų pieno gaminių vidutinės pardavimo kainos* Lietuvos rinkoje, EUR/kg

Gaminio pavadinimas Gaminio kodas pagal 2021 2022 Pokytis, %
TD 96/16 PGPK II dalį sausis lapkritis gruodis sausis mėnesio1) metų2)
PIENO GAMINIAI
Geriamasis pienas 11   0,54 0,60 0,64 0,66 3,13 22,22
Nekoncentruotas pienas ir grietinėlė, į kuriuos nepridėta cukraus ar kitų saldiklių, kurių riebumas ne didesnis kaip 1 % masės, tiesiogiai išfasuoti į fasuotes, kurių neto tūris ne didesnis kaip 2 l   10.51.11.33.00 - -
Nekoncentruotas pienas ir grietinėlė, į kuriuos nepridėta cukraus ar kitų saldiklių, kurių riebumas didesnis kaip 1 % masės, bet ne didesnis kaip 6 %, tiesiogiai išfasuoti į fasuotes, kurių neto tūris ne didesnis kaip 2 l   10.51.11.42.00 0,54 0,60 0,64 0,66 3,13 22,22
Nekoncentruotas pienas ir grietinėlė, į kuriuos nepridėta cukraus ar kitų saldiklių, kurių riebumas ne didesnis kaip 1 % masės, tiesiogiai išfasuoti į fasuotes, kurių neto tūris didesnis kaip 2 l   10.51.11.37.00 0,22 - -
Nekoncentruotas pienas ir grietinėlė, į kuriuos nepridėta cukraus ar kitų saldiklių, kurių riebumas didesnis kaip 1 % masės, bet ne didesnis kaip 6 %, tiesiogiai išfasuoti į fasuotes, kurių grynasis (neto) tūris didesnis kaip 2 l   10.51.11.48.00 0,59 0,66 - -
Pasukos skirtos vartoti tiesiogiai 12   0,33 0,37 0,42 0,42 0,00 27,27
Nekoncentruotas pienas ir grietinėlė, į kuriuos nepridėta cukraus ar kitų saldiklių, kurių riebumas didesnis kaip 6 % masės, bet ne didesnis kaip 21 %, tiesiogiai išfasuoti į fasuotes, kurių tūris ne didesnis kaip 2 l   10.51.12.10.00 1,87 2,02 2,14 2,15 0,47 14,97
Nekoncentruotas pienas ir grietinėlė, į kuriuos nepridėta cukraus ar kitų saldiklių, kurių riebumas didesnis kaip 21 % masės, tiesiogiai išfasuoti į fasuotes, kurių tūris ne didesnis kaip 2 l   10.51.12.30.00 2,95 3,09 3,17 3,15 -0,63 6,78
Nekoncentruotas pienas ir grietinėlė, į kuriuos nepridėta cukraus ar kitų saldiklių, kurių riebumas didesnis kaip 21 % masės, tiesiogiai išfasuoti į fasuotes, kurių tūris didesnis kaip 2 l   10.51.12.40.00 1,55 2,42 2,41 2,42 0,41 56,13
Aromatizuotas jogurtas 1411 10.51.52.44.20 1,25 1,34 1,42 1,40 -1,41 12,00
Aromatizuotas rūgpienis ir kiti rūgštieji gėrimai 1412 10.51.52.44.10 - -
Kiti fermentuoti gaminiai, į kuriuos pridėta kvapiųjų medžiagų, vaisių, riešutų ar kakavos, šokolado, prieskonių, kavos ar kavos ekstrakto, augalų, augalų dalių, grūdų arba kepinių 1413 10.51.52.44.80 - -
Jogurtas (be priedų) 1421 10.51.52.42.30 1,90 1,94 1,98 2,06 4,04 8,42
Rūgpienis ir kiti rūgštieji gėrimai 1422 10.51.52.42.10 0,58 0,63 0,67 0,69 2,99 18,97
Grietinė 1423 10.51.52.42.20 2,04 2,20 2,36 2,41 2,12 18,14
Sutirštintas pienas, į kurį nepridėta cukraus ar kitų saldiklių 211 10.51.51.04.00 - -
Sutirštintas pienas, į kurį pridėta cukraus ar kitų saldiklių 212 10.51.51.08.00 - -
Nenugriebto pieno milteliai arba grietinėlės milteliai (pieno ir grietinėlės, kurių būvis kietas ir kurių riebumas didesnis kaip 1,5 % masės), išfasuoti į fasuotes, kurių svoris didesnis kaip 2,5 kg 221 222 223 10.51.22.60.00 - -
Nugriebto pieno milteliai (pieno ir grietinėlės, kurių būvis kietas ir kurių riebumas ne didesnis kaip 1,5 % masės), išfasuoti į fasuotes, kurių svoris didesnis kaip 2,5 kg 224 10.51.21.60.00 2,72 3,10 - -
Pasukų milteliai 225 10.51.52.63.00 - - -
Sviestas, kurio riebumas ne didesnis kaip 85 % masės (įskaitant išrūgų sviestą) 231 10.51.30.30.00 4,38 4,97 5,60 5,89 5,18 34,47
Sviestas, kurio riebumas didesnis kaip 85 % masės ir kiti pieno riebalai ir aliejai (išskyrus pieno pastas, kurių riebumas mažesnis kaip 80 % masės) (lydytas sviestas) 232 10.51.30.50.00 - -
Tepieji pieno riebalai - pieno riebalų emulsija, kurioje pieno riebalai yra vieninteliai produkto riebalai, o jų kiekis yra ne mažesnis kaip 39 % masės, bet mažesnis kaip 80 % masės 23311 10.51.30.70.00 - - -
Švieži (nebrandinti arba nekonservuoti) sūriai 24261 10.51.40.30.10 4,16 4,58 4,80 4,79 -0,21 15,14
Varškė 24262 24263 10.51.40.30.20 2,38 2,61 2,73 2,83 3,66 18,91
Kiti švieži sūriai (čia parodomi varškės sūreliai) 24264 10.51.40.30.80 4,11 4,54 4,67 5,03 7,71 22,38
Trinti arba miltelių pavidalo sūriai   10.51.40.50.10 - -
Pelėsiniai sūriai   10.51.40.50.20 - -
Kiti nelydyti sūriai   10.51.40.50.80 3,71 4,35 4,92 4,46 -9,35 20,22
Lydyti sūriai, išskyrus trintus arba sūrių miltelius 25 10.51.40.70.00 3,85 4,12 4,16 4,38 5,29 13,77
Išrūgos ir pakeistų savybių išrūgos, skysto arba pastos pavidalo, koncentruotos arba nekoncentruotos, į kurias pridėta arba nepridėta cukraus ar kitų saldiklių 271 272 10.51.55.60.00 0,02 0,02 0,03 0,03 0,00 50,00
Išrūgos ir pakeistų savybių išrūgos, miltelių, granulių arba kitokio pavidalo sausieji gaminiai, koncentruotos arba nekoncentruotos, į kurias pridėta arba nepridėta cukraus ar kitų saldiklių 273 275 10.51.55.30.00 - -
Laktozė ir laktozės sirupas (įskaitant chemiškai gryną laktozę) 274 10.51.54.00.00 - - -
Grietininiai ir kiti valgomieji ledai (įskaitant šerbetą ir ledus ant pagaliuko) (išskyrus ledų mišinius ir ledų pagrindą) (EUR/l) 17 10.52.10.00.00 1,57 1,89 1,98 - 26,11
GAMINIAI, KURIUOSE YRA NATŪRALAUS PIENO DALIŲ
Grietinės ir augalinių riebalų mišinys 162 10.89.19.51.20 1,23 1,26 1,30 1,38 6,15 12,20
Varškės gaminiai su augaliniais riebalais 281 10.89.19.51.30 2,59 - -
Šviežio sūrio gaminiai su augaliniais riebalais 282 10.89.19.51.40 - - - - -
Sūrio gaminiai su augaliniais riebalais 283 10.89.19.51.50 - -
Tepieji riebalų mišiniai 2332 10.89.19.51.60 2,20 2,21 2,57 2,42 -5,84 10,00
Lentelės pavyzdys